Om oss

Värnamo Kammarkör är en fristående, blandad kör med ett 40-tal aktiva sångare, som allt sedan starten 1985 har utgjort en viktig del av musiklivet i Värnamo. Kören har under åren målmedvetet arbetat med musik från den klassiska repertoaren men också kompletterat med musik i mera modern stil.

Värnamo Kammarkör vill med sin sång värna, bevara och utveckla den svenska körtraditionen så att den passar vår tids publik och sångare.
Genom åren har vi framfört verk som Vivaldis ”Gloria”, Faures Requiem, Steve Dobrogosz ”Mass”, Duke Ellingtons ”Sacred Concert”, Simon & Garfunkel ”The Boxer” samt musik och texter av Py Bäckman, Beppe Wolgers, Elvis Presley m fl samt en stor mängd kända svenska sånger arrangerade för blandad kör.

Våra julkonserter i Nydala och Forsheda kyrkor är årligen återkommande höjdpunkter för såväl kören som publiken och det går inte att ta fel på stämningen när de traditionella julsångerna framförs. Även vårsångerna återkommer i olika sammanhang och sprider glädje och bidrar till att årstidens känslor spirar.

Värnamo Kammarkör sjunger i huvudsak á capella men emellanåt samarbetar kören med olika musikgrupper bland vilka kan nämnas Värnamo Orkesterförening, Värnamo Kammarmusikförening, Värnamo Storband, Peoria Jazzband och Värnamo Kammarorkester.

Kören övar kl.19 varje tisdagskväll och ungefär två timmar senare tar vi oss hemåt, nästan alltid svävande en liten bit över marken, med ett leende på läpparna.

Du som känner för att vara med och vill skapa ett stycke kultur tillsammans med andra goda sångare är välkommen att kontakta vår dirigent. Just nu finns det plats för dig i kören om du är förstasopran eller förstatenor, hör gärna av dig om du vill vara med!